Geschiedenis Boerderij

Boerderij ’t Gagel is in 1865 gebouwd, en bestond uit een woonhuis, een schuur en een theekoepeltje. Het dankt zijn naam aan een struik, die hier vroeger veelvuldig voorkwam. Doordat er hier ontwaterd werd, groeit het hier niet meer. Gagel is nu nog te vinden op moeras- en veenachtige grond, en wordt nog verwerkt in droogboeketten.

Het vakantiehuisje is een voormalig theekoepeltje. De boerderij is gekocht door familie van Kerkhoven, die een theeplantage op Java bezaten. Een zetboer beheerde de boerderij en als de familie kwamen kijken hoe het ging, werden de resultaten in de koepel onder het genot van een hapje en een drankje besproken.

In 1899 heeft de familie Tiessink de boerderij gekocht.

Wij hebben de boerderij in 1979 gekocht. Het was de geboorteplek van onze grootvader.

Er werd gemoderniseerd en tot 2007 hadden wij een melkveebedrijf met 45 ha. grond, 100 melkkoeien, bijbehorend jongvee en fokpaarden. Van de voormalige koeienstal was een groepsaccommodatie gemaakt.

Doordat wij geen opvolgers hadden, zijn wij in gestopt met het melkvee en de groepen, en zijn wij een camping, enkele 2-persoons overnachtingsmogelijkheden, caravanstalling en mestbedrijf met 30 koeien begonnen.

Boerderij in 1963

Theehuis +/- 1900

Gagelplantje